Odgovor na pitanje suvlasnika stambenih zgrada kojima upravljamo “Kada će na našoj zgradi biti postavljen novi kućni broj ?” pronašli smo na Službenim web stranicama grada Zagreba

Nakon provedenog postupka javne nabave: Nabava i ugradnja pločica za označavanje zgrada brojevima, pod evidencijskim brojem nabave 1273-2013-EMV, za izvođača radova izabrana je tvrtka PISMORAD d.o.o.Sukladno pismu namjere koje je gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandić uputio sugrađanima, objavljujemo da je ugovoreni izvođač PISMORAD d.o.o. uveden u posao 3. srpnja 2013. Izvođenje radova/montaža vršit će se u roku 12 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Od 1. siječnja 2013. stupio je  na snagu novi pravilnik o izgledu ploča s imenima ulica i kućnih brojeva, čime bi se trebalo osigurati da sve zgrade u Zagrebu budu istovjetno označene.

Zapad-stan je za sve zgrade kojima upravlja dostavio potrebne podatke u gradsko poglavarstvo sa zahtjevom da  se dio sredstava za zamjenu kućnih brojeva sufinancira , budući da je Grad Zagreb donio odluku o osiguravanju sredstava za sufinanciranje tih radova zainteresiranim vlasnicima zgrada u iznosu 50% dok je drugih 50% plaćeno iz sredstava zajedničke pričuve.

Zamjena kućnih brojeva vršit će se u nekoliko etapa,  po prioritetima koje će odrediti izvoditelj radova i Grad Zagreb.

Pismo namjere gradonačelnika možete pročitati ovdje ….

kucni_brojevi2Kako bi trebao izgledati broj za Vašu kuću možete pogledati ovdje ….

Tagged with:  
Share →

2 Odgovori na Novi kućni brojevi u gradu Zagrebu

 1. Doris Kažimir napisao:

  n/r gospodin Zlatko Vlašić

  Poštovani,

  U prilogu ovog dopisa popis je zgrada kojima Zapad-stan d.o.o. upravlja. Popis je pregledan i usklađen sa registrom službenih adresa, koji se nalazi u GU za katastar i geodetske poslove.

  Ovih dana biti će Vam dostavljena pisma koja sadrže PISMO NAMJERE Gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića, te pripadajuću ponudu u formi uplatnice HUB3a za sufinanciranje pločice za označavanje zgrade brojem sa uputama, s kojom molimo, sukladno ranijim dogovorima, da upoznate predstavnike stanara zgrada kojima upravljate, te prema priloženom popisu, da vodite evidenciju uplata, koju je potrebno nama proslijediti po završetku uplata, jer ćemo tako moći povezati uplatu sa adresom za koju se izrađuje pločica. Po potvrđenoj uplati za neku adresu mi ugovorenom izvođaču radova dostavljamo nacrt pločice na izradu. Kada se izradi pločica, kontaktirati će Vas izvođač radi dogovora oko termina montaže. Rok za uplate je 2. rujna 2013.

  Izvođač radova je tvrtka PISMORAD d.o.o.

  S poštovanjem,

  Doris Kažimir, mag. arh.
  posebna viša savjetnica gradonačelnika
  za izgradnju Grada – specijalist

  GRAD ZAGREB
  URED GRADONAČELNIKA
  Izvan ustrojstvenih jedinica

  Trg Stjepana Radića 1/III | 10000 Zagreb

  Tel.: +385 1 610 1308

  Faks: +385 1 610 0063

  +385 1 610 1400

  Mob.: +385 98 444 088

  E-pošta: doris.kazimir@zagreb.hr

  Url.: http://www.zagreb.hr

 2. Ingrid Šustić napisao:

  From: Ingrid Šustić [mailto:Ingrid.Sustic@zagreb.hr]
  Sent: Thursday, November 21, 2013 3:38 PM
  To: sanja.seljan@arhiva.zapadstan.hr
  Cc: Doris Kažimir; salopek@pismorad.hr
  Subject: FW: Postavljanje pločica s kućnim brojevima

  Poštovana Sanja,

  Grad Zagreb je sa GSKG-om 1. veljače 2013. sklopio Sporazum o sufinaciranju nabave i ugradnje pločica s brojem zgrade na temelju kojeg je GSKG prikupio i dostavio popis zgrada za koje su suvlasnici dostavili suglasnosti da se pokrene postupak nabave pločice a da se naplata izvrši iz pričuve nakon izvršenih radova.

  Na temelju tih podataka se mogao pripremiti prvi dio tehničke dokumentacije za izvođača radova čim je isti bio uveden u posao, točnije 3. srpnja 2013. i nakon tog datuma počinju prve ugradnje pločica.

  Upraviteljima koji su se odazvali Gradonačelnikovom pozivu na suradnju, kao i vlasnicima/suvlasnicima kuća, stanova i poslovnih prostora u Gradskim četvrtima Donji grad, Gornji grad-Medveščak, Trnje i Trešnjevka-sjever pripremljena su pisma namjere i uplatnice nakon što je potpisan ugovor sa izvođačem radova i definirana cijena pojedine pločice. Prva pisma su otpremljena 5. srpnja.

  Zapad stan d.o.o. je jedan od prvih upravitelja koji se odazvao pozivu na suradnju i dostavio popis zgrada kojima upravlja, te u cjelosti izvršio uplate za sve svoje zgrade u roku.

  Te adrese dostavljene su izvođaču 4. listopada u drugom dijelu tehničke dokumentacije, jer se dokumentacija pripremala na temelju uplata izvršenih do 12. rujna. i izvođaču se dostavlja kvartalno (a ne pojedinačne uplate).

  Nakon toga izvođač je objedinio prvi dio dokumentacije koja još nije realizirana i drugi dio dokumentacije, te sada na određenom području postavljaju pločice bez obzira tko je naručio pločicu.

  Izvođaču radova nije prioritet pločice postavljati po datumu plaćanja niti ima saznanja kad je tko platio pločicu, nego se prije svega mora voditi prostornom komponentom. To znači da se pločice postavljaju po gradskim četvrtima. U listopadu su postavljene pločice u GČ Trešnjevka-jug, a u studenom i prosincu se postavljaju u GČ Trešnjevka-sjever. Nakon toga slijede i druge gradske četvrti.

  Izvođač ima rok za montažu svih pločica do 2. srpnja 2014. kako je navedeno u pismu namjere koje ste zaprimili sa uplatnicom (rok za izvođenje radova 12 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao).

  Do tada će biti postavljene pločice na sve vaše zgrade, pa Vas molim za strpljenje.

  S poštovanjem,

  Ingrid Šustić dipl.ing.geod.

  GRAD ZAGREB

  Gradski ured za katastar i

  geodetske poslove

  tel: 01/ 6100-841

  e-mail: ingrid.sustic@zagreb.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *