Upute kako plaćati skeniranjem "2D" bar koda - mPBZ usluga Privredne banke

E-mail uplatnica je elektronički dokument u .pdf formatu istovjetan papirnatoj uplatnici  koju Vam dostavljamo poštom.

Razvojem raznih NOVIH tehnologija  koje nam olakšavaju poslovanje sa bankama prilikom plaćanja računa, pomoću  2D bar koda koji omogućava skeniranje podataka,moguće je jednostavno zadavanje platnog naloga za plaćanje pričuve banci u kojoj imate tekući račun.

Jeste li znali da se  od jednog stabla starog 15–20 godina proizvede  celuloze koja je dostatna samo za oko 2000 papirnatih računa!

sacuvajmosumeJedna od ključnih inicijativa na području društvene odgovornosti, a koja nas je potakla da putem naše računalne aplikacije realiziramo i ostvarimo Email-uplatnicu, je zaštita okoliša i upravo stoga smo Vam  ponudili mogućnost dostave Email-uplatnice, umjesto papirnate uplatnice.

Prednost Email-uplatnice je i što omogućuje trajno spremanje uplatnice u digitalnom obliku na Vaše računalo, izgledom je identična uplatnici na papiru, a i prikladna je za plaćanje internet bankarstvom. Također, idealna je za one koji svoje račune plaćaju trajnim nalogom.

Zahtjev za slanje uplatnica putem e-maila

molimo Vas da prepišete u ovo polje pozive na broj sa dostavljene uplatnice svakog pojedinog prostora za koji želite da Vam uplatnice dostavljamo putem elektronske pošte
reCAPTCHA is required.

Zahtjev za slanje računa putem e-maila

ulica , kućni broj, grad
Upišite poziv na broj sa računa za pričuvu koji ste dobili poštom
reCAPTCHA is required.

Nakon što zaprimite Email-uplatnicu u pdf formatu

 • možete pomoću mobitela skenirati bar kod te platiti mPBZ-om ukoliko koristite usluge Privredne banke , mBanking – RBA na dlanu ukoliko koristite usluge Raiffeisen banke ili    m-zabom ukoliko koristite usluge Zagrebačke Banke.
 • podatke sa e-mail uplatnice (poziv na broj i iznos ) prepisati u predložak Internet bankarstva koje koristite te izvršiti plaćanje
 • ispisati uplatnicu na štampaču i platiti u bilo kojoj prodavaonici Tiska ili Konzuma, poslovnici banke ili pošte.

mzaba

uplatnica

 

Tagged with:  
Share →

2 Odgovori na E-mail uplatnice – zatražite dostavu uplatnica ili računa pričuve elektronskom poštom

 1. Melina Mikulić napisao:

  Vlasnica sam stana u Vrisničkoj 6 i plaćam pričuvu Zapad-stanu. U stanu se nalazi podstanarka. Ja sam u međuvremenu promijenila adresu stanovanja pa me zanima je li moguće da buduće uplatnice dolaze na moju novu kućnu adresu, budući da pričuvu plaćam ja.

  Ili, još jednostavnije – ako je moguće ubuduće podatke o uplati dobivati mailom, tako možemo pokratiti cijeli proces dostave uplatnica.

  Lijepi pozdrav,

  Melina Mikulić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *